Návštěva Franze Jentschkeho ve dnech 24.5.-27.5.2016

02.01.2017 22:19 Ve dnech 24.5.-27.5.2016 navštívil Franz Jentschke navštívil všechna místa, kde je Nadace činná. Návštěva začala v Litoměřicích, kde byl zkontrolován stav dokončených stavebních prací na kostelích a vedlejších zařízeních v Třebušíně a Křešicích. Oba kostely jsou zjevně v dobrém stavu. Na vedlejších zařízeních je třeba provést některé drobné údržbářské práce.
Poté navštívil Franz Jentschke Králíky. V rozhovoru s pastorem Karlem Moravcem přislíbil podle možností i v příštím roce podporu při stavebních úpravách v klášteře na Hoře Matky Boží. Společně s Jiřím Venclem zkontroloval údržbářské práce na kaplích a vedlejších zařízeních v Králíkách. Stav je bezvadný. Jako všude, i zde je nutné provést drobné údržbářské práce (nové tabulky s odkazy, opravy lavic).
Na setkání se starostkou Králík Janou Ponocnou se Franz Jentschke informaval o postupu restaurátorských prací na čtyřech kostelních varhanech v jednotlivých obcích města Králíky (akce "Vím já kostelíček", jehož garantem je město Králíky). Zde se nadace zapojila již v letech 2015 a 2016. Také tato spolupráce může případně v roce 2017 pokračovat.

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode